Nieuws & Updates

werkbezoek Kyparissia

Afgelopen week zijn Sylvie en ik op werkbezoek geweest in Kyparissia bij Tina en haar groep. Ditmaal hebben wij alle honden gezien die onder hun "verantwoordelijkheid" vallen en het is om te wenen, heel hard te wenen. Anders kan ik het niet beschrijven onder welke omstandigheden de honden moeten leven en de mensen die daar werken. Zoveel straathonden, zoveel honden in hun "safe houses", zoveel honden die er niet inkunnen, bij Tina voor de deur zitten en aan de ketting hangen omdat er geen plaats is om ze op te nemen.

Veel puppy's kunnen niet naar binnen, lopen wat om de hekken te draaien en hopen dat ze ook een plekje mogen vinden. Binnen, beschut tegen regen en zon.

Tina en haar groep proberen zoveel mogelijk te doen. Ze hebben verschillende voerplekken in de hoop dat de honden niet gaan lopen dolen met alle gevolgen van dien. De mensen die daar dagelijks voor de strays werken zijn allemaal mensen met een gouden hart, hebben zelf vaak heel weinig geld te besteden. Het werk voor de vele honden doen ze allemaal naast hun baan. Ze tonen een inzet waar je alleen maar respect voor kan hebben. Wij zijn met 5 hondjes terug gekomen. Dit is veel te weinig om daadwerkelijk goed te ondersteunen en er zijn zoveel die het ook verdienen. Zoveel te doen maar er is zo weinig hulp. We hebben een aantal honden geselecteerd die mogen komen. Helaas zijn er zoveel meer die het ook verdienen. Er kunnen in elk geval dan weer een paar van straat gehaald worden.

Wij zoeken daarom betrouwbare opvanggezinnen. Opvanggezinnen die weten dat als je er een opvangt je er twee redt. Die ene die je opvangt en de ander die naar binnen mag om het vrijgekomen plekje in te nemen. Ook zoeken wij adverteerders die meehelpen fijne gezinnen voor deze hondjes te zoeken d.m.v. advertenties zetten op o.a Marktplaats en Pets.be, het is zo belangrijk dat we de hondjes onder de aandacht brengen en een fijn plekje voor ze vinden. Kunt u niet opvangen of heeft u geen tijd zich op andere wijze ons te helpen om hen te kunnen helpen misschien kunt u eens overwegen een hondje op afstand te adopteren, voor 10 euro in de maand kunt u een hondje van uw keuze daar helpen, 10 euro is voor ons vaak niet zo heel veel geld maar voor hen daar is het een wereld van verschil om de honden regelmatig van eten te voorzien en medische hulp te geven. Ook nu hebben wij weer een grote voerdonatie gedaan maar zonder uw hulp kunnen wij helaas zo weinig voor ze doen.
Help ons om hen te helpen
Rek. nr. NL 52 RABO 0133 875 318 t.n.v. GaiaDogs ovv Foster op afstand naam van de door uw gekozen hond, castratie of voerproject.

Klik hier om alle foto's te zien op facebook

DSC00681

DSC00678

DSC00675

DSC00672

 

 

Doneren kan ook

U kunt geld overmaken via bankrekening:

NL 52 RABO 0133 875 318 tnv Gaia Dogs 
BIC RABONL2U

Of via Paypal

 

 

Aantal bezoekers

Volg ons op Facebook