Nieuws & Updates

werkbezoek opvang in Athene

Afgelopen dinsdag toen wij in Griekenland waren, zijn Johan en ik op werkbezoek geweest bij een asiel in Nea Filadelfeia (Athene). Wij waren in shock maar ook onder de indruk. In shock omdat de meeste honden daar aan een ketting liggen er zijn bijna geen kennels en die mogen ook niet gebouwd worden. Een vaak schamel hok is hun onderkomen en door de ketting eindig na 3 meter hun leefomgeving. Je wilt daar niet komen als het regent en alles loopt onder water. De grond is van de gemeente.

Het Asiel wordt uitsluitend door vrijwilligers gerund, lieve en begane mensen. Nu moeten de mensen ook nog vertrekken met de honden want de gemeente heeft ineens een bestemmingsplan waar geen plek is voor zwerf- en asiel honden. Ze zitten met de handen in het haar; waar naartoe met deze dieren? Er is ze een nieuwe plek beloofd maar deze zal beduidend kleiner zijn en de vraag is of er kennels zijn of gebouwd mogen worden.

We waren onder de indruk omdat in deze trieste chaos zoveel lieve en zorgzame vrijwilligers lopen die alles schoonhouden de dieren goed verzorgen en proberen de kettinghonden regelmatig even mee te nemen voor een wandeling. De bakken zijn gevuld en er is overal vers water. De afwas wordt gedaan in een hondenmand en elke dag komt er iemand de poep die in zakken wordt verzameld ophalen. Zoveel trieste ogen die je hoopvol aankijken hangend aan een ketting. Zoveel trieste ogen die je hoopvol aankijken: Kunnen jullie ons helpen?

En ja, ook hier gaan wij ons best voor doen maar dat kunnen wij niet alleen. Wij hebben meer vrijwilligers nodig, meer opvanggezinnen die tijdelijk een hond op willen vangen, meer huisbezoekers en meer adverteerders maar bovenal meer sponsors en donateurs om hen een steuntje in de rug te kunnen geven.

Binnenkort verschijnen een aantal van de honden op onze website ter adoptie maar voor nu alvast een impressie van het asiel gemaakt bij zonneschijn maar mensen denk eraan als het daar regent al die arme dieren. Help ons om ook hen te kunnen helpen.

athe9

impr7

impr1

athe5

athe8

impr5

Doneren kan ook

U kunt geld overmaken via bankrekening:

NL 52 RABO 0133 875 318 tnv Gaia Dogs 
BIC RABONL2U

Of via Paypal

 

 

Aantal bezoekers

Volg ons op Facebook